Серце Ісуса, щедре для всіх, які до тебе взивають
Помилуй нас!
Згромадження Сестер Служебниць Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (cілезькі)
Congregatio Sororum Servularum Beatae Mariae Virginis Immaculatae Conceptae  -  de silesia
Прийди, Святий Духу, наповни серця своїх вірних і запали в них вогонь своєї любові.
З Марією за руку - до Ісуса!

2019-10-08

З Марією за руку - до Ісуса!

Вервиця… Розарій… Молитва… Марія… Діва Пресвята… Цариця Неба та Землі…
Вперше з розарієм я познайомилася в костелі, коли священник на початку Розарієвих богослужінь, розказував про цю молитву та заохочував взяти до рук розарій. На той час, як і більшості дітей та молоді, мені не сподобалася ця молитва. Сам розарій подобався, але молитва, Розарієві богослужіння – ні, бо довго та нудно… . Хоча, повертаючись додому, часто, навіть, вночі, після молодіжних вечірок, я приклякаючи до молитви, брала до рук розарій і молилась, принаймні десяток кожного дня.


Силу цієї молитви відчула будучи вже у монастирі, до якого сама Марія мене і привела. Мушу додати, що коли стояла перед вибором згромадження, до якого вступити (роздумувала над трьома!), без довгих вагань вибрала Служебниці Непорочної Діви Марії, бо була переконана, що з Нею – Марією не пропаду!
І коли приходили якісь важкі та незрозумілі моменти, я брала до рук розарій і бігла до образу Діви Марії, гаряче вдивляючись в Неї, з вірою у ЇЇ заступництво перед Богом, просила про розуміння та підтримку. Ця молитва завжди вливала в моє серце впевненість та спокій.


До сьогодні дуже люблю молитву на розарії. Люблю роздумувати над земним життям Ісуса та Марії, згадую людей, котрі просять про молитву, переживають подібні життєві ситуації і віддаю все Господеві, щоб зглянувся та допоміг, згідно зі Своєю волею.


Дуже люблю відмовляти Розарій їдучи автомобілем чи автобусом, тоді можу відмовити всі частини!


Пригадую надзвичайно важку, двотижневу реколекційну оазу, коли дітей приїхало майже сто, а нас ведучих лише троє. Це було понад наші сили, але ми прийняли цей виклик, повністю довірилися Божому Провидінню. Усе відбулося добре і спокійно, на славу Божу, хоча і були різні несподіванки. Діти, зараз це вже молодь, до сьогоднішнього дня за різних нагод, дуже позитивно відгукуються про цей час! Я, переглядаючи реколекційні фотографії внутрішньо переконалася Хто проводив ці реколекції і звідки ця сила – на кожній світлині у мене в руках розарій! Згадую, що тоді неустанно відмовляла «Радуйся Маріє, благодаті повна… молись за нас…! »


Розарій молюся разом з Марією. Перед молитвою завжди запрошую ЇЇ, щоб молилася зі мною, а Вона, подібно, як на весіллі в Кані Галілейській, відчуває і знає мої потреби і спішить представити їх Ісусові, а Він не може відмовити Своїй Пречистій Матері – і тут я бачу силу цієї молитви!


Нехай Марія всім нам допомагає і провадить до Ісуса, до святості, до неба!

Сестра Кароліна, Служебниця НЗПДМ

Більше про молитву на вервиці, прочитаєш тут...

Жити Словом Божим
aside image